RGB tiff image by MetisIP

En diskussion om sex, moral och gränsöverskridande relationer med sexrådgivaren Katerina Janouch, regissören Lina Mannheimer, journalisten Quetzala Blanco samt debattören och BDSM-utövaren Zandra Hedlund. Dessutom: Specialvisning av bioaktuella dokumentären CEREMONIN.

BDSM-sex är hett, inte minst ur ett marknadsmässigt perspektiv. I helgen, på Alla hjärtans dag, är det premiär för 50 Shades of Grey – storfilmen som är baserad på bästsäljaren Femtio nyanser av honom och nu förväntas slå alla rekord. Samtidigt kommer dokumentären Ceremonin, där regissören Lina Mannheimer undersöker relationer med dominans och underkastelse i centrum.

Svenska folkets nyfunna intresse för BDSM har väckt debatt. Är det ens rimligt att koppla ihop 50 Shades med BDSM? Några menar att sexet som skildras i Hollywoodfilmen är förklädd patriarkal dominans, som riskerar att glorifiera sexuellt våld. Andra vänder sig emot att kvinnlig kåthet tvärtom verkar vara tvungen att förses med någon sorts kravmärkning för att accepteras. Under ytan finns en större diskussion om sexualitet, kontroll – och kanske även gammal svensk moralism?

Kl 17.30 inleds kvällen med en specialvisning av CEREMONIN i Klarabiografen, våning 2 i Kulturhuset Stadsteatern.

Kl 19.00 flyttar debatten ut i Ekoteket, där moderator Oskar Ekström leder diskussionen med vår eminenta panel.

Fri entré, varmt välkomna!
Facebookeventet hittar du -> här!