1393836_1561462810765768_7222662210469973313_n

Vad har Lina Mannheimers film Ceremonin gemensamt med Laleh och Tove Styrke? Jo, de ska alla till Austin, Texas på festivalen South by Southwest, SXSW, i mars.

Lina Mannheimers regidebut Ceremonin får därmed nordamerikansk premiär på SXSW. Filmen är en fullängdsdokumentär om den franska kulturikonen och dominatrisen Catherine Robbe-Grillet.

– SXSW har rykte om sig att vara en supercool och kreddig festival och det känns spännande att få åka dit och visa filmen, säger Lina Mannheimer.

Producent för Ceremonin är Mathilde Dedye för French Quarter Film, som även står bakom Anna Odells film Återträffen. Filmen har svensk biopremiär den 13 februari.

Den andra svenska filmen som är uttagen till SXSW är Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars.

South by Southwest, SXSW, är indelad i delfestivaler inom musik-, film- och interaktiva medier. Musikfestivalen räknas som världens största i sitt slag – förra året spelade mer än 2 000 band under den knappa vecka som festivalen pågår.

South by Southwest (SXSW) arrangeras i år den 13-22 mars.

Läs mer om festivalen här: http://sxsw.com/

I en sinnlig och sensuell film möter vi den ovanliga och fascinerande författarinnan Catherine Robbe-Grillet och hennes närmsta krets. Ceremonin, en film om kärlek och vänskap, skildrar gränsöverskridande relationer där dominans och underkastelse står i centrum.